Welk bruidsmeisje kiezen

Welk bruidsmeisje kiezen?

Zorg ervoor dat je de juiste keuze  maakt.

Welk bruidsmeisje kiezen we nu uiteindelijk. Het is niet makkelijk de ene vriendin belangrijker in te schatten dan de andere. Je hebt vaak geen idee wie te om te kiezen als bruidsmeisjes. Is er een formule om je keuze te vergemakkelijken? Het antwoord is duidelijk: nee. Misschien kunnen we je hier toch bij helpen. Het moeten inderdaad mensen zijn, waarvan je je niet kunt voorstellen dat ze niet op je huwelijk aanwezig zouden zijn. Het zijn die mensen die je echt nauw aan het hart liggen. Vrienden, familie of beiden. Een vriendin die als een zus voelt, of je zus die als je beste vriendin is. Indien je iemand in gedachte hebt, die niet voldoet aan deze eisen, dan is dat waarschijnlijk niet uw bruidsmeisje.

Familie is je troef.

Je kiest dus de personen met wie je je het meest verbonden voelt, of het nu vrienden, familie of van de suite zijn. Er is geen regel die zegt dat je een zus moet kiezen boven een vriend, hoewel het kiezen van familie boven vrienden vaak een ongeschreven regel is, mogelijks drama te neutraliseren tussen vriendinnen die denken dat ze het bruidsmeisje zouden moeten zijn. Vrienden denken vaak dat ze de familiekaart niet kunnen overtroeven, dus zelfs als ze verwachten dat ze het bruidsmeisje zijn, zullen ze nooit boos op je zijn omdat je een broer of zus hebt gekozen. Off the vermeldingen…Je kunt uiteraard ook meer dan één bruidsmeisje hebben. Als je niet kunt kiezen tussen twee of drie verschillende vriendinnen of familieleden, waarom kiest je ze dan niet allemaal? Je bruidsmeisjes kunnen de taken delen en de verantwoordelijkheden opsplitsen – of je kunt zelfs delegeren welke taken je hen wilt laten uitvoeren. De mogelijkheden zijn legio.

Je hoeft geen bruidsmeisje hebben.

Hoewel dit waarschijnlijk niet het antwoord is wat je zoekt… Maar indien je niet echt iemand in je midden waarbij je “het” gevoel hebt, te midden van uw ongelooflijke kring van vrienden / broers en zussen / neven.  Dan hoef je je uiteraard niet vast te houden aan deze traditie, er is niemand die zegt dat  je een bruidsmeisje moet hebben. Je kunt je ook laten bijstaan door ‘gewone’ familieleden of vrienden.

Je bruidsmeisje kan een man zijn.

Bruidsmeisjes hoeven geen ‘meisjes’ te zijn.  Je broer kan je ‘bruidsjonker’  zijn, net als je neef of je beste vriend. Genderregels zijn officieel de deur uit, deze dagen. Dus ‘who cares’ hoe je dit euvel uiteindelijk anapakt. Er is tal van coole kledingsmogelijkheden voor deze personen van gekleurde stropdassen, strikjes, maatpakken en jurken….indien je visueel dit duidelijk wil maken.

Concreet: Je kiest die mensen zijn met wie je zich het meest verbonden voelt. Laat de politiek van andermans keuzes je niet in de weg staan. Jij en alleen jij kiest hoe je mooiste dag eruit zal zien.

Indien je wil weten wat het doel is van een “bruidsmeisje”…de geschiedenis ervan, lees dat zeker DIT ARTIKEL eens.

 

Huwelijksfotograaf nodig?

Op zoek naar een videograaf huwelijk?

DJ Trouwfeest nodig?

Photobooth huren?