Vragen voor je weddingplanner
Vragen voor je weddingplanner of hoe plan je best je huwelijksdag…
1. Ben jij beschikbaar om onze trouwdag?
Dit is de meest belangrijkste vraag uiteraard…Is de weddinplanner vrij of reeds geboekt? Je wil geen tijd verliezen uiteraard of aan het lijntje worden gehouden. Misschien onderhandelt de weddingplanner op het moment van je aanvraag met een eerdere aanvraag van een trouwkoppel… Dat kan uiteraard. Vraag dan misschien om jullie las koppel of datum in optie te nemen.
2. Kan de weddingplanner werken binnen ons budget
Jullie financiën…Hoeveel kost de weddingplanner, wat is het prijskaartje? Heb je de complete dag de weddingplanner nodig met alles derop en deraan? Of niet, zodat het misschien wat goedkoper is voor jullie uiteindelijk..niet onbelangrijk dus. Full service of a la carte? Vergeet ook de verborgen kosten niet: bijvoorbeeld het betalend parkeren in een stad voor een misviering, etc
3. Welke diensten biedt de weddingplanner allemaal aan?
Uitsluitend planning, bijstand…of misschien verhuurt of verzorgt hij/zij ook materialen? Zoals tuinstoelen, bloemen. Want het is niet altijd duidelijk via de website van de planner wat hij allemaal doet of aanbiedt. Wat met destiantion weddings? Jullie hebben dromen en wensen..deze realiseren is iets anders natuurlijk.
4.Hoeveel x wordt er afgesproken met de weddingplanner. Zijn dit telkens bezoeken aan huis, telefonisch of via mail overleg? Via mondeling overleg heb je direct een goed gevoel of niet…Een nadeel…er wordt veel verteld, maar minder genoteerd…wat de kans op fouten vergroot. Alles duidelijk op papier (of mail) zetten is dus van groot belang.
5. Werkt de weddingplanner met een contract, voorschotten, BTW-nummer, facturen..etc? Kwestie van te weten dat alles verloopt zonder miserie achteraf. Is hij een erkend weddingplanner? Waar heeft hij/zij een opleiding weddingplanner gevolgd? Of misschien helemaal geen en is hij/zij veel ervaring.
6. Hebben jullie zicht op de onderaannemers? Je weddingplanner kan een videograaf, DJ of andere huwelijksleveranciers voor je inhuren… Maar tot in hoeverre zullen jullie contact hebben met deze mensen? Wil je op voorhand eens een verkennend gesprek hebben met je DJ of ontmoet je hem voor het allereerst de avond zelf. Misschien had je liever iemand anders gekozen? Tot in hoeverre vertaalt je weddingplanner je eisen naar deze huwelijksleveranciers. De communicatie verloopt dus via, via en houdt zo altijd een gevaar in.
7. Komt je weddingplanner alleen?
Met hoeveel collega’s zal je weddingplanner aanwezig zijn. Werkt hij/zij compleet alleen, of zijn ze met 2 of meerdere?
8. Het draaiboek.
Vraag naar het draaiboek, hoe zal dat eruit zien? Wat wordt erin vermeld? Wie krijgt er allemaal een kopie hiervan? Wie zorgt ervoor dat iedereen alles perfect uitvoert? Naast de collega huwelijksleveranciers, moet de weddingplanner ook rekening houden met de suite, getuigen, familie etc.
9. Wat indien de weddingplanner niet aanwezig kan zijn?
Je weddingplanner kan ziek worden…daar zit je dan… Zelf heb je niets georganiseerd..Je weet er dus noppes van en overmorgen is je trouwdag. Welk backupplan heeft je weddingplanner?
10. Hoeveel trouwfeesten heeft je weddingplanner gepland?
Ervaring is een must wanneer je een weddingplanner boekt, want je wil natuurlijk dat er niets verkeerd gaat door iemand die zijn stiel niet kent. Hoeveel trouwkoppels heeft de weddingplanner dit trouwseizoen? Veronderstel hij/zij heeft heel veel werk, en moet tijdens een weekend 3 trouwlocaties attenderen. Dan zou het ook wel eens kunnen dat er te weinig aandacht op serieuze opvolging is voor jullie moment. Je wil een weddingplanner boeken die aandacht heeft voor elk belangrijk moment, en niet bezig is met andere trouwers vanavond of morgen.
17. Vraag naar ervaringen.
Heel interessant kan het zijn, wanneer je inzicht krijgt in bepaalde huwelijksfeesten, die de weddingplanner in het verleden heeft mogen uitvoeren. Via de uitleg, foto’s, en specifieke details, krijg je meer feeling met de werkwijze van je toekomstige weddingplanner. Of word je verrast met nieuwe ideeën, die je zelf goed vind en kunt toepassen.
18. Jullie stijlkeuze
Vergeet natuurlijk ook niet jullie eigen wensen en stijl mee te geven aan de weddingplanner. Het zou wel erg spijtig zijn, dat je in een ouderwetse feestzaal terechtkomt, terwijl jullie eerder een bohemian wedding in een schuur op het oog hadden. Jullie weddingplanner moet dus zeker een luisterend oor hebben.
19. Referenties.
Vergeet niet te vragen, naar referenties natuurlijk van trouwkoppels en huwelijksleveranciers. Anderzijds is dit ook wat hypocriet. De slechte ervaringen die er mogelijks vroeger waren, gaat de weddingplanner zowiso niet promoten bij jullie.
Veel succes…;-)