Trouwlocatie

Je trouwlocatie kiezen? Het kiezen van je gedroomde trouwlocatie is meer dan alleen een belangrijke stap in het planningsproces, meer het is de belangrijkste stap. Wanneer je je trouwlocatie hebt geboekt, beschik je dan ook direct over dé datum voor je huwelijksfeest. Tijdens het kiezen van je trouwlocatie, zijn er echter ook heel wat vragen, waarop je een antwoord moet krijgen, alvorens deze te boeken. Aan de hand van een  handige checklist, en enkele tips, wordt het zoeken echter heel wat makkelijker.

 • Is het een trouwlocatie of feestzaal zonder enige tekorten op allerlei vlak?
 • Zijn ze nog vrij op je geplande trouwdatum? Of keer je dit liever om?
 • Is er ruimte genoeg voor je geplande gasten in de trouwlocatie?
 • Wat is de totale kostprijs en past dit binnenin jullie budget als trouwkoppel? Of moet je ook beroep doen op de financiën van jullie ouders?
 • Betreft het echt een all-in prijspakket, of zijn er misschien nog verborgen extra kosten? Bv je blijkt plots achteraf bij te moeten betalen voor huren van de aanwezige geluidsinstallatie in de feestzaal. Wat is het voorschot? Wat indien de prijzen van de trouwlocatie tussentijds stijgen?
 • Is er een coördinator, zaalmeester aanwezig, die alles netjes plant en stuurt…of moet je zelf alles plannen? Of misschien wil je dit helemaal niet, wanneer je een schuurtje huurt met een aparte foodtruck of cateraar?
 • Wat zijn de uren die je beschikbaar krijgt? Kun je onbezorgd feesten? Of is er een bepaald uur, waarna je de drank moet bijbetalen? Moet jezelf alles opruimen achteraf? 5wat meestal wel zo is, wanneer je uitsluitend een zaaltje of parochiezaaltje huurt.
 • Heb je een volledige vrije keuze wat betreft het werken met trouwleveranciers? Mag je zelf je trouw DJ kiezen, of wordt deze door de trouwzaal aangeboden?
 • Wat mag en wat kan niet in de trouwlocatie? Mag er confetti of vuurstokjes gebruikt worden tijdens je openingsdans? Mag de DJ trouwfeest een rookmachine gebruiken?
 • Wat zijn de reviews en referenties van andere trouwkoppels? Heeft je gekozen trouwlocatie een goeie reputatie? Indien van wel, dan moet je er zeker op tijd bij zijn om je datum te kunnen boeken. Minimum 1 jaar op voorhand, mocht je zeker zijn je trouwlocatie te kunnen boeken.
 • Wat is de grootte van de ruimtes? Is er plaats genoeg in de receptieruimte van je trouwlocatie? Of je plant dit buiten in de tuin te doen bij zonnig weer? Wat indien het stortregent? Is er voldoende plaats voor iedereen om zittende te kunnen eten in de trouwlocatie? Bij een gewone trouwfuif met statafels is dit natuurlijk van minder belang? Hoe te groot of te klein is de dansvloer? Dit alles is van belang.
 • Is er voldoende personeel aanwezig of hebben jullie voldoende opdieners ingehuurd, om iedereen bijtijds van drank en spijs te kunnen voorzien?
 • Bij een groot aantal gasten op je trouwfeest, moet er natuurlijk ook voldoende parkeerruimte zijn bij of buiten je trouwlocatie. Hoe rekening met de buren…
 • Is er een kwalitatieve electriciteitsvoorziening en sanitair aanwezig op je trouwlocatie? Bij het huren van een tent, komt het nog wel eens voor, dat bij tegelijkertijd bereiding van eten en een eventueel actief warmtekanon, de zekeringen het durven begeven…Calculeer alles goed in.
 • Het dansfeest is dé kers op de taart bij een trouwfeest…Helaas zien we regelmatig nieuwe trouwlocaties verschijnen op een open zoldering en kaal interieur. Zoiets kan zorgen  voor een harde, galmende en onaangename klank. Beluister dus ook even de akoestiek van de trouwlocatie.
 • Is er een verplicht te gebruiken geluidsinstallatie aanwezig in de feestzaal? Meestal wordt hierbij het maximumvolume afgeregeld door de eigenaar. Dit kan bevredigend zijn, maar in vele gevallen soms ook veel te stil, waarbij er geen partyvibe kan onstaan. Of nog…in het slechtste geval dat wanneer er teveel geroepen wordt, deze pieken ervoor zorgen, dat de geluidsinstallatie uitvalt voor enkele minuten.
 • Bij het zoeken naar trouwlocaties, waarbij je zelf alles inricht…zorg voor een goeie verstandshouding tussen je DJ en de buren. Wanneer de DJ teveel overdrijft, kunnen de buren wel eens enkele politie agenten op je dansvloer laten komen.
 • Meestal worden er familiefoto’s genomen door je huwelijksfotograaf op de trouwlocatie. Veel groen, is ideaal dus. Of wanneer het heel slecht weer zou worden, moet er binnen ook een aantrekkelijk interieur zijn voor de familiefoto’s.

 

Uw trouwlocatie zet de toon voor uw grote dag en kan van alles inspireren, van uw kleurenschema tot uw kleding

.

Huwelijksfotograaf nodig?

Op zoek naar een videograaf huwelijk?

DJ Trouwfeest nodig?

Photobooth huren?