Checklist huwelijk niet-dringend
Deze taken kun je later aanpakken….Checklist huwelijk niet-dringend
Ok, je partner heeft je net “de” vraag gesteld…proficiat je bent verloofd. Je zult dus nu je huwelijksplanning en checklist kunnen beginnen. Maar ssst…nu nog even niet. Zaken zoals:”welke bruidsmeisjes kiezen“, “bruidskledij kopen”, het “huwelijkscontract”…dit mag best wel even wachten. Op dit moment gaat het om genieten van het moment, je nieuws delen met je naaste omgeving en selfies maken met je verlovingsring. Als je echter zin hebt om toch aan de slag te gaan, zijn er enkele dingen die je direct na je verloving kunt doen. Zoals het kiezen van je trouwstijl of het starten van een checklist van de huwelijksplanning. Hier zijn enkele belangrijke planningtaken die echter kunt uitstellen.
Uitzoeken wanneer je je bruidsmeisjes moet vragen
Natuurlijk waren ze waarschijnlijk de eerste mensen die je na het voorstel opbelden, maar je hoeft je niet te haasten om erachter te komen, wanneer u uw bruidsmeisjes moet vragen om deel te nemen aan je huwelijksfeest. De vuistregel is om gemiddeld een jaar te nemen, om je huwelijksfeest te plannen. Als je dus de luxe van tijd hebt, bedenk dan wie je echt wilt op je huwelijksfeest.
Het kopen van bruidskledij
Het is niet omdat je nu verloofd bent, dat je de volgende week snel een bruidssjurk of trouwkleed moet kopen (hoewel je dat kunt als je dat wil, misschien stiekem wel al wil). Neem je tijd om te bladeren en te grasduinen in trouwmagazines, tijdschriften, social media en websites, kwestie van inspiratie op te doen. Zo ontdek je silhouetten, stijlen, kleuren of accessoires die je het leukst vindt. Wacht niet té lang met het kopen van je bruidskledij, want passen, bestellen en eventueel maatwerk kost tijd. We raden je aan om je trouwkleedje zes tot acht maanden voor je grote dag te kopen.
De tafelschikking
Je zult ongetwijfeld ook al denken aan hoeveel gasten je eventueel wilt uitnodigen. Want via je budget moet je je feestlocatie en catering op voorhand boeken. Maar je hoeft echt nog geen zorgen te maken over het bepalen van specifieke zitplaatsen en de eventuele problemen die dit met zich meebrengt. Dat kan gerust wachten tot na het versturen van de uitnodigingen.
Je openingsdans kiezen kan als laatste op je checklist huwelijk
Je openingsdans en andere trouwmuziek (zoals het intreden-nummer, muziekje bij de bruidstaart, of bij het dansen met de ouders) is zo een van die details, die je zelfs tot aan je trouwdag kunt blijven uitstellen of aanpassen (vooral als je een DJ inhuurt). Vind alvast meer inspiratie in lijsjes met trouwmuziek.
Het kiezen van bruidsmeisjeskleding
Het kiezen van de trouwkledij kan wel eens de aanleiding zijn van het kiezen van je trouwstijl, thema of kleuren. Maar, net als bij het kiezen van uw bruidsjurk, kunnen thema of kleuren tijdens je huwelijksplanning veranderen of evolueren. Bewaar het winkelen voor de bruidsmeisjeskleding voor wanneer je een definitieve look en feel voor je feest hebt gekozen. Doe het bij voorkeur nadat je jouw trouwjurk hebt gevonden.
Het plannen van uw huwelijksreis
Je hoeft uiteraard ook niet direct na je bruidsnacht op het vliegtuig te stappen. Er kan gerust een tijd zitten tussen je feest en je huwelijksreis. Wil je echter daags na je bruiloft op huwelijksreis vertrekken, boek dan uw huwelijksreis zes tot acht maanden van tevoren. Deze hoeft zeker niet in je top 3 checklist huwelijk te staan.
Je decoratie uitkiezen
Details zoals tafelaankleding, ballonnen en allerlei andere decoratie kan gerust wachten. Wacht met doorgaan met deze decorartikelen tot nadat je de grotere beslissingen hebt genomen, zoals het boeken van je feestzaal of feestlocatie, boeken van je DJ, fotograaf, videograaf, etc. Als je echter nu al veel zin hebt om te plannen, concentreer je dan op de leuke taken, zoals afspraken met je traiteur of feestzaal of het kiezen van je huwelijkskleuren . Op Pinterest vind je zeker veel inspiratie hierover.
Details menukaart
Indien je reeds een lekkere traiteur, foodtruck of keukenchef in gedachte hebt… De volledige menu hoef je nu niet direct te weten, of geproefd te hebben. Je weet wie in huis hebt gehaald en je bent er van overtuigd dat hij/zij zeker en vast met lekkere proeverijen te voorschijn zal komen. Dit betekent natuurlijk wel nog steeds dat je van tevoren hierover afspraken moet plannen.
Het huwelijkscontract
Er zijn mogelijks juridische stappen die u moet nemen voordat u gaat trouwen, maar daar hoeft u zich nog geen zorgen over te maken. Behalve het bekomen van een huwelijkscontract en het ondertekenen ervan voordat je ‘Ja’ zegt, bankrekeningen wijzigt of aanvraagt, je boekhouding en belasting op orde brengen, dat allemaal wel wat wachten.